Макар че остават 85 дни до Коледа, президентът на Венецуела Николас

...
Макар че остават 85 дни до Коледа, президентът на Венецуела Николас
Коментари Харесай

Президентът на Венецуела Мадуро разпореди тържествата за Коледа да започнат през октомври

Макар че остават 85 дни до Коледа, президентът на Венецуела Николас Мадуро разпореди тържествата да стартират през октомври, съощава в. Guardian. Според изданието това е явен опит да повдигне духа на нацията след неотдавнашните изборни кавги. На площада Paseo Los Proceres в Каракас, където е паметникът на южноамериканските герои за самостоятелност, управляващите към този момент са издигнали яркочервена коледна елха и са увили палмите в зелени светлини. Булевардите в града са украсени със светлини и коледни фигури.

Коледни концерти и събития бяха оповестени в цялата страна тази седмица, в това число в щата Баринас, родното място на ментора на Мадуро - Уго Чавес. На едно събитие за Рождество Христово в Каракас артисти на кокили танцуваха салса, облечени като Тримата влъхви. Министърът на вътрешните работи Диосдадо Кабело се появи на празненство, проведено от службата за престъпно следствие на Венецуела, и беше посрещнат от пластмасови снежни индивиди и деца, носещи шапки на Дядо Коледа с надпис на британски: „ Весела Коледа “. „ Хората са щастливи “, съобщи Кабело, наричайки критиците на хода на Мадуро озлобени разрушители на коледното астроение гринговци. „ Те би трябвало да схванат, че тази страна е страна на щастието, на ентусиазма и на бъдещето “, сподели Кабело.

Много бяха аргументите за напрежение през двата месеца след мощно оспорвания избор, който Мадуро към момента упорства, че е спечелил, макар необятно публикувания вътрешен и интернационален песимизъм. Свирепи политически репресии доведоха до задържането на над 1500 души. Едмундо Гонсалес, претендентът на опозицията, който твърди, че е победил комфортно Мадуро, беше заставен да отлети в заточение в Испания миналия месец, с цел да избегне затвор. Миналата седмица Мадуро съобщи, че основният политически покровител на Гонсалес – водачът на опозицията Мария Корина Мачадо, също се готви да избяга в чужбина, макар че Мачадо отхвърли това и настоя, че Мадуро би трябвало да си отиде. Но с наближаването на Коледа и плануваното встъпване в служба на президента на Венецуела на 10 януари 2025 г,  няма признаци Мадуро да сдаде властта.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР